Hamis tízezresekkel fizetett egy fiatal férfi Keszthelyen

Keszthely négy üzletében hamis tízezer forintos bankjeggyel fizetett szerdán egy fiatal férfi, az ötödikben ez nem sikerült.

Telefonkártyát, ébresztőórát, zoknit és más, apróbb használati eszközöket vásárolt január 26-án, Keszthely négy kisebb üzletében egy fiatal férfi. Mindenütt hamis tízezressel fizetett, majd kint őrködő barátja társaságában gyorsan eltűnt a visszajáró összegekkel. Csak az ötödik bolt tulajdonosa találta gyanúsnak a bankjegyet, és riasztotta a rendőrséget. Ekkor a fiatalember pánikszerűen elfutott.

A rendőrségi sajtóreferens elmondta, hogy igen jó minőségű fénymásolt tízezresekről van szó és feltételezhető, hogy az ez idáig ismeretlen tettesnél még több példány van belőlük. Mindegyik hamis bankjegyen azonos a sorszám: AA 694507.

Vékony testalkatú, körülbelül 175 centiméter magas, rövid szőkés hajú, fekete dzsekit, kék farmert viselő fiatal "vásárlót" keres a keszthelyi rendőrkapitányság. Az eddig minden alkalommal a kiszemelt bolt előtt őrködő társa 190-195 centiméter magas, erősen sportos testalkatú, szintén szőkés rövidre nyírt frizurát, valamint világos szürke téli dzsekit viselt.

(MTI)

Ajánló: