Akadozik a kommunikáció Kövér László és Torgyán József között

Kövér László a Magyar Televízió 7 óra című műsorában vasárnap este elmondta, hogy Torgyán Józsefnek, a nem kormányzati ügyekben vele kell majd konzultálnia, de ha a kisgazda elnök úgy gondolja, ezekre az egyeztetésekre nincs szükség, nem fogja erőltetni a megbeszéléseket.

Torgyán József fehérgyarmati sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Kövér Lászlóval, a Fidesz új elnökével akkor sem tudna egyeztetni, ha akarna, mivel koalíciós pártelnökként az ő partnere a kormányfő.

Kövér László a műsorvezető kérdésére válaszolva kijelentette: Torgyán Józsefnek, ha nem akar, nem kell vele tárgyalnia. - Csak azt nem tudom, Torgyán József hogyan akar együttműködni koalíciós partnerével? - tette hozzá a Fidesz elnöke.

Kövér László leszögezte: arra törekszik, hogy elkülönüljön a kormány és a Fidesz kommunikációja a jövőben. Szerinte eddig ugyanis az volt a jellemző, hogy a Fidesz helyett gyakorlatilag a kormány és a kormány tagjai mondták el véleményüket.

Megjegyezte: a Fidesz testületei nem is törekedtek arra, hogy önálló véleményt alakítsanak ki. A pártelnök szerint óvakodtak attól, hogy esetleg eltérő véleményt nyilvánítsanak, tartva az esetleges konfliktustól. - Eszembe se jutna pártelnökként olyan véleményt nyilvánosan megfogalmazni, ami konfliktusba hozná a Fideszt saját kormányával - jelentette ki Kövér László.

A pártelnök közölte: a jövőben bátrabban kell hallatni a Fidesz véleményét Kövér László nem erőlteti a kommunikációt Torgyánnal a különböző kérdésekben, és megítélése szerint ezzel támogatni is lehet a kormányt, nem csak ellenőrizni, és a helyes úton tartani.

(MTI)

Korábban:

(000. január 30.)