A Volán 74-el több buszt indít

A Volánbusz Rt. a kedden kezdődő, határozatlan idejű vasutassztrájk idején naponta 74-el több, összesen mintegy 900 buszt állít forgalomba.

A 10-12 között megtartott vasutassztrájk tapasztalatai alapján a Volán vezetőség úgy döntött, hogy legalább 74 plusz autóbusz szükséges - akkor 63-al többet állítottak forgalomba - a kieső vonatok pótlására. Ebből 48 a Budapest környéki, elővárosi járatokon, míg 26 autóbusz a távolsági járatokon segíti a várhatóan megnövekedő lakossági igények kielégítését.

Ezen belül a kelenföldi buszállomásról 26 - ez mind távolsági járat - Monorról 18, Szentendréről és Vácról 7-7, Érdről 6, Gödöllőről és Szigethalomról 3-3, míg Zsámbékról és Ceglédről 2-2 pluszjárat indítását tervezik. A pótlólag beállított autóbuszok csak a Volán menetrend szerinti járatain közlekednek majd, vagyis ezeken kívül rendkívüli pótjáratok indítását nem tervezik.

Ez alól kivétel néhány agglomerációs település - például Monor és Gyömrő -, ahol a vasutassztrájk idején, a rendes körülmények közt csak a vasútállomásig közlekedő volánjáratok szállítják el az utasokat a fővárosba.

(MTI)