Egyre kevesebb vasutas vesz részt a sztrájkban, így az elégséges szolgáltatásokon kívül több vonalon újabb szerelvényeket állított forgalomba a MÁV. A vonatok 30 százaléka eddig is közlekedett. Hajnali 4 és 11 óra, illetve délután 4 és este 10 óra között mindenhol járnak a vonatok.

Ahogy csökken a sztrájkolók száma, a vasúttársaság úgy állít forgalomba egyre több vonatot. A Békéscsaba-Püspökladány, a Békéscsaba-Újszeged, a Mezőtúr-Mezőhegyes, a Szolnok-Makó, a Mátészalka-Záhony, a Vác-Balassagyarmat, a Diósjenő-Romhány, az Aszód-Balassagyarmat, a Balassagyarmat-Ipolytarnóc és a Balatonfenyves-Somogyszentpál vasútvonalon az elégséges szolgáltatáson felül 38 vonat közlekedését vállalták a vasutasok.

Emellett csütörtökön további egy-egy vonatpárt indítanak Budapestről Székesfehérvárra, Pusztaszabolcsra, Szobra, Hatvanba, Ceglédre, Szolnokra és vissza.

Sárdi Gyula, a MÁV Rt. vezérigazgató-helyettese közölte: a szakszervezeti vezetők szerdán Nagykanizsán és Békéscsabán is megpróbálták megakadályozni a mozdonyvezetőket abban, hogy munkába álljanak.

Borsik János tagadta, hogy a Mozdonyvezetők Szakszervezetének aktivistái kényszerítették volna a munkabeszüntetésre a vasutasokat.

Ugyanakkor szakszervezetek információi szerint a MÁV veszélyezteti az utasok életét: Dunaújvárosban és Szombathelyen a vasúttársaság vezérigazgatóságán dolgozó, mozdonyvezetői képesítéssel nem rendelkező emberek mozdonyvezetőnek adták ki magukat és vonatot akartak vezetni.

A bérekről az egyeztető tárgyalások csütörtökön 10 órától folytatódnak.

(MTI)

Ajánló: