Saját pisztolyával főbe lőtte magát a szerda esti székesfehérvári postarablás egyik tettese. A rabló gyalog menekült el a postáról. Fél óra múlva igazoltatni próbálta egy rendőrjárőr, a férfi azonban igazolvány helyett egy csőre töltött pisztolyt húzott elő zsebéből, és halántékon lőtte magát. Csütörtök hajnalban sikerült elfogni a másik feltételezett tettest is.

Szerdán a kora esti órákban két álarcos, fegyveres férfi 310 ezer forintot rabolt el a székesfehérvári Budai úti postáról. A helyszínről gyalogosan menekültek el. Fél órával később egy rendőrjárőr a székesfehérvári Seregélyesi úton igazoltatni akart egy gyalogos férfit, akire ráillett a postarablóról adott személyleírás.

A 28 éves P. A. vértesszöllősi férfi, amikor a rendőrautó megállt mellette, s abból kiszállt a két járőr, zsebéből csőre töltött pisztolyt kapott elő, s halántékon lőtte magát. A fiatalember azonnal meghalt. A postarabló zsebéből kihullott a postán rabolt pénz egy része is.

S. R. 28 éves tatabányai férfit, az öngyilkos rabló társát csütörtökön hajnalban vették őrizetbe a rendőrök. A férfi beismerte tettét - mondta Németh Lajos rendőr őrnagy, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

(MTI)