Két halálos áldozata van a MÁV Budapesti Igazgatóságán pusztító tűznek

Két halottja és három sérültje van annak a tűznek, amely szombat hajnalban keletkezett a MÁV Rt. Budapesti Igazgatóságának Kerepesi úti épületében.

A tűz - amely egy szemétledobóban vagy a mellette található aknában keletkezett - a negyedik és az ötödik emeleten pusztított, jelentős anyagi kárt okozva. A lángok miatt nagy füst árasztotta el az épületet, amelyben mintegy 30 MÁV-alkalmazott dolgozott hajnalban.

A tűzoltókat 3 óra után tíz perccel riasztották. A székházhoz Összesen kilenc tűzoltóautó és 33 tűzoltó vonult ki. A sűrű füstben a tűzoltók légzőkészülékben kezdték meg a bent tartózkodók felkutatását és a tűz oltását. A lángokat egy órán belül eloltották.

Domokos Lajos, a társaság szóvivője úgy nyilatkozott: a tűz által érintett szinteken négyen tartózkodtak, ők balesetvizsgálói készenlétben voltak. Kettőjüknek sikerült kimenekülni, de két vasutas füstmérgezésben életét vesztette. A MÁV Rt. hozzátartozóikat - további intézkedésig - gyorssegélyben részesíti.

Dobson Tibor, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának szóvivője elmondta, hogy az épület-együttesben jelenleg az utómunkálatok folynak, így egyelőre nem lehet megmondani, hogy mi volt a tűz keletkezésének oka.

Az oltás során megsérült egy tűzoltó is, aki másodfokú égési sérüléseket szenvedett a kezén, őt a mentők a Fővárosi Szent István Kórházba szállították.

Dobson Tibor megerősítette, hogy a MÁV Budapesti Igazgatóságának épületében pénteken kora délután füstölgött az egyik szemétledobó. A tűzoltók pénteken megszűntették a füst okát. A szóvivő szerint biztos, hogy a két eset között nincs kapcsolat, ugyanis a szombati tűz máshol volt, mint ahol a pénteki füst keletkezett.

A MÁV Budapesti Igazgatóságának épületében keletkezett szombat hajnali tűz az idei év ötödik jelentősebb tűzesete a fővárosban.

(MTI)