Még mindig tart a vasutassztrájk

Nem született megállapodás a MÁV Rt. és a szakszervezetek között vasárnap, ezért a vasutassztrájk hétfőn folytatódik. A tárgyalás után a szakszervezetek vezetői azt mondták, hogy nincs megállapodás, de a hároméves keretmegállapodásban közeledtek az álláspontok.

A MÁV Rt. és a vasutas szakszervezetek vasárnapi egyeztetésén a hároméves keretmegállapodás tárgyalásakor közeledtek az álláspontok, és az idei bérfejlesztés kivételével egyetértés van. A foglalkoztatáspolitikában a szakszervezetek továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy korlátot szabjanak az elbocsátásoknak.

A kollektív szerződésben továbbra is a munkarendben és az osztott munkaidő bevezetésében térnek el az álláspontok. A munkaügyi kapcsolatok rendezésében a szakszervezetek beterjesztették javaslatukat, amelyben működésükhöz normális feltételek megteremtését kérik.

A központi operatív bizottság vasárnapi döntése szerint hétfőtől a budapesti elővárosi forgalomban kilenc vonattal több fog közlekedni. Ezek a járatok a délutáni órákban közlekednek és elsősorban a diákok hazautazását segítik.

A zárt körű egyeztető tárgyalások a MÁV Rt. és a szakszervezetek vezetői között a kollektív szerződésről, a hároméves keretmegállapodásról, a foglalkoztatáspolitikáról és a munkaügyi kapcsolatok rendezéséről hétfőn délelőtt 11 órakor folytatódnak.

(MTI)