A Gázszer napjai meg vannak számlálva

Alig több mint öt és fél nap választja el a Gázszer FC-t a megszűnéstől: február 15. a határidő, ha addig nem veszi meg valaki a csapat PNB-s "jogát", a Gázszer visszalép a bajnokságtól. Pécs érdeklődik, döntés szerdán születhet.

- Nincs tovább, elfogyott a pénzünk, csak az irántunk egyedül érdeklődő Pécs mentheti meg a létszámhiánytól a bajnokságot - nyilatkozott kedden Németh László, a Gázszer FC tulajdonos-elnöke. Németh elmondta: a Pécsi MFC-n kívül senki mástól nem kaptak ajánlatot a PNB-s helyükre. Már hetek óta folynak ugyan az egyeztetések a baranyaiakkal - folytatta a klubelnök -, de még semmilyen tekintetben sem született döntés. A végső határidő február 15-e lehet, az átigazolási időszak zárónapja.

- Bízom benne, hogy sikerül a megegyezés a Gázszer FC Kft. vezetőivel, szeretnénk ugyanis a legmagasabb osztályban szerepelni - mondta Pázmándy Zsolt, az NB I-es Pécsi MFC-t működtető kft ügyvezetője. - Várhatóan szerdán születhet döntés az ügyben. Jelenleg is a biztos anyagi háttér megteremtésén dolgozunk, nem akarjuk ugyanis túlvállalni magunkat, csak korrekt feltételek mellett vagyunk hajlandóak az élvonalbeli szereplésre - szögezte le Pázmándy.

A pécsiek felvilágosítást kértek a PNB-s részvétel jogi lehetőségéről a Hivatásos Labdarúgók Szakszervezetének (HLSZ) főtitkárától, Horváth Gábortól is, mivel az idevonatkozó szabályok nem egyértelműek. A PMFC jelenleg NB I-es jogokkal rendelkezik, amit valószínűleg értékesíteni fog, ha létrejön a megállapodás a Gázszer FC Kft-vel. Több egyesület is érdeklődött a lehetőség iránt, a legkomolyabb ajánlat a fővárosi harmadosztályú REAC-tól érkezett.

Németh László, aki cége és saját vagyona ráfordításával a kis gárdonyi együttest az élvonalig vezette, roppant csalódott. Kijelentette: hasonló vállalkozásba még egyszer nem vágna bele. Várhatóan hosszú éveknek kell eltelnie, míg esetleg újra szerepet vállal a magyar labdarúgásban.

A Gázszer karrierje Gárdonyból indult: a megyei I. osztálytól a PNB - jelenlegi - 5. helyéig csupán 5 és fél évig tartott az út.

(MTI)