Nem veszett el az óbudai önkormányzat 70 millió forintja, sőt 10 millió forinttal még gyarapította is a rábízott vagyont a Bre-Wor Observer Brókerház Rt. - nyilatkozta Pánczél Ferenc, az rt. igazgatótanácsának elnöke pénteken.


Pánczél elmondta, hogy még csütörtökön az önkormányzatnak átutaltak több mint 80 millió forintot, s a következő napokban további összegeket továbbítanak. Korábbi nyilatkozatát megerősítve a szakember kifejtette, hogy soha nem volt hiánya az önkormányzatnak. A portfóliókezelés jellegéből adódóan természetesnek tartja, hogy pénzügyi tranzakciókat végeznek a rájuk bízott vagyonnal. Ennek eredménye, hogy folyamatosan nő az önkormányzat haszna.

A kerületi MSZP-s képviselői mandátumáról február 2-án lemondott Pánczél Ferenc hangsúlyozta: némileg érthetetlen számára, hogy milyen felhangok kísérték az ügyet. Úgy véli, a pénz megléte is azt bizonyítja, hogy megalapozatlan volt az ügyben tett rendőrségi feljelentés. Szerinte a képviselőtestületnek jövő heti ülésén ezt vissza kellene vonnia. A III. kerület vezetése hűtlen kezelést vélelmezve, több mint 70 millió forintot hiányolva tett feljelentést csütörtökön az önkormányzat portfóliócsomagját kezelő brókercég ellen. A Bre-Wor Observer Brókerház Rt.-t tavaly nyáron pályázat útján bízta meg a testület a kerület 127 millió forintos portfólióvagyonának kezelésével.

(MTI)