A szentesi főmozdonyvezető szerint lejáratja a mozdonyvezetőket a sztrájk

A MÁV szegedi igazgatóságához tartozó szentesi gépészeti főnökség főmozdonyvezetője nyílt levélben szólította fel Borsik Jánost, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének (MOSZ) alelnökét a "megalázó, a mozdonyvezetőket lejárató" sztrájk azonnali befejezésére.

A MÁV Rt. és a reprezentatív vasutas-szakszervezetek között délután folytatódnak a tárgyalások, miután a vasárnap éjszakába nyúló egyeztetések ismét nem jártak eredménnyel - közölte a MÁV Rt. sajtóosztálya. A MÁVINFORM legfrissebb közleménye szerint a vasúttársaság - lehetőségeihez képest - hétfőn is újabb vonatokat állít forgalomba.

A vasárnap éjszakába nyúló tárgyalások ismét nem hoztak eredményt. Valamennyi megállapodástervezet aláírásra kész állapotban van, a szakszervezetek azonban továbbra is sérelmezik, hogy a dolgozók fizetéséből a MÁV a későbbiekben nem hajlandó levonni a szakszervezeti tagsági díjakat. Úgy vélik, a vasúttársaság ez irányú döntése nélkülöz minden szakmai indokot.

A MÁV úgy véli, teljesültek a sztrájk követelései, ezért jogszerűtlen a munkabeszüntetés folytatása. A társaság a Fővárosi Munkaügyi Bírósághoz fordul jogorvoslatért.

(MTI)

Ajánló:

Korábban:

(2000. február 13.)