Február végén bezár a Lehel piac

A Lehel piac átépítésének idejére kialakított ideiglenes piac február 29-től nyílik meg a XIII. kerületi Kassák utcában.

Kurucz László, a Lehel Csarnok Kft. igazgatója tájékoztatása szerint az ideiglenes piacot minden szakhatóság alkalmasnak tartja a működésre, s ezért megkapták a használatba vételi engedélyt. Az igazgató hangsúlyozta, hogy a határozat birtokában időben megkezdődhet az egyes elárusítóhelyek kialakítása, az üzletnyitáshoz szükséges szakhatósági engedélyek beszerzése. Az üzlethelyiségek működési engedélyeiről a polgármesteri hivatal munkatársai a helyszínen döntenek.

Agárdi László, a Lehel Piaci Kereskedők Érdekképviseleti szervezetének (Lepke) vezetője szerint a még működő piac hó végi bezárásáról és az ideiglenes megnyitásáról eddig nem kaptak értesítést. Úgy tudja, hogy még kereskedővel nem egyezett meg a Lehel Csarnok Kft. A jelenlegi piacon lévő építmények tulajdonjogáért egyeseknek ugyanis jóval nagyobb összeg járna kártalanításként, mint amit a kft. adni kíván. Eredetileg múlt év december végén zárta volna be a piacot a kerületi önkormányzat. Mivel ez meghiúsult, ezért a kereskedők szerint korábbi bérleti szerződéseik továbbra is érvényesek. Ezért úgy vélik, a piac bezárása előtt 15 nappal fel kell mondania a kft.-nek a bérleti szerződéseket. Erről viszont még nem kaptak értesítést.

(MTI)

Korábban:

(2000. január 3.)