Lemondott a közgazdasági egyetem rektora

A Budapesti Közgazdaság-tudományi és Államigazgatási Egyetemen kialakult nehéz pénzügyi és finanszírozási helyzet miatt hétfőn felmentését kérte Palánkai Tibor, az egyetem rektora Pokorni Zoltán oktatási minisztertől.

Palánkai Tibor szerint a dolgozók és az egyetemi vezetés között, illetve az egyetemi vezetésen belül egyaránt bizalmi válság alakult ki. Ráadásul a jelenleg kialakult helyzetben az integráció végrehajtása is kérdésessé vált.

"Ilyen körülmények között nem érzek kellő erőt, hogy az egyetemi integrációt, a válság felszámolását és a helyzet konszolidálását végrehajtsam, s megnyerjem azt a belső és külső támogatást, ami mindezeknek a feladatoknak a megoldásához feltétlenül szükséges" - közölte Palánkai az oktatási miniszternek címzett levelében.

A nagy múltú intézmény egy rossz pénzügyi befektetés miatt likviditási gondokkal küzd, és csőd közeli helyzetbe került. A belső adóssága körülbelül 300 millió forint. Ezért például januártól nem tudják kifizetni a tanároknak járó különféle juttatásokat és pótlékokat.

(MTI)

Ajánló:

A budapesti közgazdasági egyetem honlapja