Szatírt fogtak az egri kommandósok

Egy romániai férfit rablás közben tetten érték a Heves megyei Rendőr-főkapitányság Kobra kommandójának munkatársai. Kiderült: a bűnöző egy héttel korábban nemi erőszakot is elkövetett.

Varga Tamás őrnagy, sajtószóvivő elmondta: a főkapitányság munkatársai nagyszabású razziát tartottak a hét végén. A kobrák szombat este 10 órakor az egri Tűzoltó téren segélykiáltásokra lettek figyelmesek. Azt látták, hogy egy férfi egy hölgy táskáját rángatja, a másik kezével pedig ütlegeli áldozatát.

A rabló, amint meglátta a kommandósokat, futásnak eredt, majd amikor a rendőrök utolérték, ellenállt. A kommandósok azonban hamarosan lefogták és megbilincselték. A ruházatának átkutatásakor egy 12 centiméter pengehosszúságú kést találtak a kabátjában.

A kihallgatás során kiderült: ugyanez a romániai férfi erőszakolt meg február 7-én egy fiatal nőt Egerben. A férfi a most megtalált késsel kényszerítette közösülésre áldozatát.

Az egri rendőrkapitányság a 27 esztendős férfi ellen erőszakos közösülés és rablás bűntette miatt kezdeményezett eljárást. A gyanúsítottat őrizetbe vették, és indítványozták előzetes letartóztatását.

(MTI)