Hétfőn este beszüntette a sugárzást a TV3 televíziós csatorna . Denks Emese sajtófőnök közölte:a döntést az indokolta, hogy nem sikerült a TV3 veszteségeit megszüntetni. Őri András, az Antenna Hungária műsorszolgáltató részvénytársaság szóvivője az [*****]-nak elmondta: hivatalos értesítést hétfő délután 17 óráig nem kaptak a TV3 megszűnéséről. Őri hozzátette: amennyiben nem érkezik műsor a TV3-tól, színcsík lesz látható a képernyőn.

A Budapesti Kommunikációs Rt. hétfőn közleményben tudatta az MTI-vel, hogy a veszteséges működés alapjául szolgáló okokat hosszas erőfeszítések után sem lehetett kiküszöbölni, ezért a társaság tulajdonosai a részvényeiket átruházták az SBS-re, és egyidejűleg úgy döntöttek, hogy hétfőn beszüntetik az általuk üzemeltetett TV3 televíziós csatorna műsorszolgáltatási tevékenységet.

Hardy Mihály, a TV3 igazgatótanácsának tagja az [*****]-nak elmondta: hétfőn 19.30-kor megszűnik az adás a TV3-on. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy végleg megszűnik a TV3. A csatorna további sorsáról az MTM-SBS dönt. Ez a társaság a tulajdonosa a TV2 kereskedelmi csatornának is.

A TV3 korábbi tulajdonosát, a Central European Media Enterprises Ltd-t (CME) még tavaly olvasztotta magába a TV2 kereskedelmi csatornát működtető SBS Broadcasting SA. Pintér Dezső, a TV2 elnök-vezérigazgatója akkor azt mondta az [*****]-nak: többféle elképzelés is létezik a TV3 sorsáról. Egyik lehetőségként említette, hogy ifjúsági csatornát csinálnak a TV3-ból. Pintér az [*****] kérdésére, hogy megvalósul-e bármelyik korábbi változat, most azt válaszolta: a csatorna jelenleg sokkal rosszabb anyagi helyzetben van, mint amikor ezek az elképzelések megszülettek. Hozzátette: a TV3 nem lesz a TV2 fiókvállalata. További részleteket Pintér nem akart elárulni. Közölte: a csatorna sorsáról az SBS dönt majd.

A TV3 egy munkatársa az [*****]-nak elmondta: nem tudtak róla, hogy hétfőn jelentik be a megszűnést. Az 5 órára összehívott értekezleten sokan sírtak, iszonyúan megdöbbentek. A névtelenséget kérő munkatárs azt mondta: mindannyiukat kirúgták, és közölték velük: az új tulajdonos nem tart igényt a TV3 csapatára. Horváth Szilárd, a TV3 időjósa az [*****]-nak elmondta: vannak elképzelései, hogy mit fog csinálni a jövőben. Részleteket azonban nem akart elárulni. Ezzel kapcsolatban Pintér Dezső az [*****]-nak kijelentette: a műsorok átvételéről nem tárgyalnak a TV3-mal, amennyiben a megszűnt televíziós csatorna munkatársai a TV2-nél szeretnének munkát vállalni, akkor alkalmazásuk lehetőségeit megvizsgálják.

Őri András, az Antenna Hungária műsorszolgáltató részvénytársaság szóvivője az [*****]-nak elmondta: hivatalos értesítést hétfő délután 17 óráig nem kaptak a TV3 megszűnéséről. Ezért érvényes szerződés köti az Antenna Hungáriát a csatornához, továbbra is sugározni fognak. Amennyiben nem érkezik műsor a TV3-tól, színcsík lesz látható a képernyőn. Az érvényes szerződés minden pontját fenntartják, és érvényesíteni fogják. Nemcsak műsorszórási kötelezettségüknek tesznek eleget, de az ezért járó pénzre is igényt tartanak.

Szerdától várhatóan a Magyar ATV-n, a szokásos időpontban, a megszokott műsorral jelentkezik a Nap-kelte adása - tudta meg Gyárfás Tamástól, a műsor producerétől, a Nap TV elnökétől hétfőn az MTI. A producer elmondta: hétfőn délután meglepve értesült egy ismerősétől a TV3 megszűnéséről és azonnal tárgyalásokat kezdett az egyelőre AM- mikron sugárzó Magyar ATV-vel. Hozzátette: arról tájékoztatták, hogy a csatorna március elsejétől ugyanarról a műholdról, az AMOS-ról sugározza adását, ahonnan eddig a TV3. Tájékoztatásából kiderült: bár elkészült a Nap-kelte keddi adása, az nem kerül képernyőre. Pintér Dezső, a TV2 elnök-vezérigazgatója arra a kérdésre, hogy átvennék-e a Nap-keltét, csak annyit válaszolt: "Nem tervezzük teljes műsorok átvételét."

Szabó-Stein Imre, az RTL Klub kommunikációs igazgatója az [*****]-nak azt mondta: váratlanul érte őket a hír, miszerint beszünteti a sugárzást a TV3. "Arra nincs idő, és nincs is értelme, hogy találgassuk: hogyan fogja mindez az Írisz-per kimenetelét befolyásolni. A per jelen állás szerint van, tehát fel kell készülni a szerdai tárgyalásra." - tette hozzá.

[*****]

Ajánló:

Korábban:

(1999. szeptember 29.)