A pécsi kárvallott állítja: sertésnevelésből kuporgatták össze a 120 milliós vagyont

Jól ismerhették a tettesek özv. Petrovics Frigyesné (67) házának titkát, mert azonnal megtalálták a 120 millió forint értékű banki értékpapírokat és arany ékszereket. A család egy fotel belsejébe rejtette el kincseit. A három elkövető semmihez nem nyúlt, csak a széfként üzemelő ülőalkalmatosságot szabdalták fel. A család felháborodott azon, hogy a pécsiek azt beszélik, éjszakai szórakozóhelyek bevételéből és lányok futtatásából származik a mesés vagyon. Állítják, sertéshizlalásból gazdagodtak meg.

Miként a Blikk megírta, 120 millió forint értékű, bemutatóra szóló postai takaréklevelet és kincstárjegyeket, valamint arany ékszereket rabolt el özv. Petrovics Frigyesné pécsi kétszintes házából három fegyveres. A símaszkot viselő elkövetők Petrovicsné Juli nénit és 17 éves leány- unokáját ragasztószalaggal összekötözték, majd a fürdőszobába zárták őket. Az emeleten éjszaka két vendég kisfiú is aludt, ők értesítették a rendőröket.
Egy nappal a rablás után Juli néni még mindig remegve idézte fel a történteket:

- Arra riadtam fel, hogy egy álarcos férfi hangtompítós pisztolyt szorít a homlokomhoz - szörnyűlködött a nagymama. - Rettenetesen megijedtem, a szívem a torkomban dobogott. Egy élet munkája vált percek alatt semmivé, minden vagyonunkat elvittek.

Az asszony fia, Petrovics Frigyes cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy a családnak több éjszakai szórakozóhelyen van érdekeltsége, és lányok futtatásával foglalkoznának:

- Hazugság! Az összekuporgatott vagyonkánkat állattenyésztésből szereztük, becsületes munkával sertéseket nevelünk - háborgott a férfi. - Azelőtt meg furvarozásból éltünk. A kuplerájokhoz semmi köze a Petrovics családnak.

A környéken élők azonban másképp gondolják. Köztudott, hogy országos szinten Pécsen található a legtöbb kétes hírű, szobáztató mulató, összesen huszonnégy. Azt Petrovics sem tagadta, hogy a közhangulat Nagyárpádon ellenük fordult:

- Mindenfélét kiabálnak ránk az utcáról, miközben az anyám sorra kapja a fenyegető telefonokat - ismerte el az állattenyésztő.

A nagymama ugyanakkor biztos benne, hogy a rablók pontosan tudták, mit hol kell keresniük:- Nem érdekelte őket a szekrénysor és a kamra. Egyenesen ahhoz a fotelhez mentek, amibe az értékpapírokat és az ékszereket dugtuk. Semmi máshoz nem nyúltak, csak a karosszéket szabdalták fel késsel.

A Baranya megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Jakab János alezredes a Blikknek elmondta: nagy erőkkel folytatják a nyomozást, de érdemi eredményről egyelőre nem tud beszámolni. Juli néni felvetését - hogy a tettest aránylag szűk körben kell keresni - a következőképp kommentálta: - Természetesen minden felmerült variációt megvizsgálunk, de ez is csak egy alternatíva a többi között.

(Blikk)