Lemondott a Fidesz szombathelyi elnöke

Lemondott Parais István, a Fidesz szombathelyi elnöke. Tette indokaként a városi szervezeten belüli személyi ellentétek kiéleződését jelölte meg.

''Sem rövid távon, sem hosszú távon nem tartom elfogadhatónak azt a politizálást, amely csak úgy tud működni, hogy másokat, főleg saját pártbéli társakat támad, kizárási indítványokkal, bírósági perekkel fenyeget. Eközben az értelmes, tárgyalásra érdemes javaslatok folyamatosan a háttérben maradnak'' - mondta.

Parais István kijelentette: lemondása nem áll közvetlenül összefüggésben azzal, hogy a megyei Fidesz-szervezet korábban kizárta a pártból Szabó Gábort, Szombathely polgármesterét.

''A szombathelyi Fidesz a megyei elnökségétől eltérő véleményt fogalmazott meg a polgármester kizárását illetően, de nem ez a lemondásom oka. Az utóbbi napokban két újabb kizárási indítvány érkezett két szombathelyi Fidesz-tag ellen. Ez az a politika, amellyel nem kívánok azonosulni'' - fűzte hozzá Parais István.

A városi elnök lemondása miatt a Fidesz szombathelyi szervezetének új elnököt kell választania, és az elnökségben be kell tölteniük Szabó Gábor megüresedett helyét is.

(MTI)

Korábban:

(2000.01.27.)