Pécsi fegyverbotrány - gyanúsított ezredes

A Zala Megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatal megerősítette, lőfegyverrel való visszaélés bűntettének alapos gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki K. János ezredest, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatóját. A rendőri vezető, a pécsi fegyverbotrány harmadik rendőr gyanúsítottja.

Lőfegyverrel való visszaélés alapos gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki a baranyai főkapitányság bűnügyi igazgatóját a pécsi fegyverbotrány ügyében nyomozást folytató Zala Megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatal. K. János ezredest azzal gyanúsítják, hogy egy múzeumban kiállított fegyvert adott át jogtalanul egy protokollvendégnek.

Az eljárás múlt év végén indult. Elsőként a Baranya megyei főkapitányság fegyverszakértőjét tartóztatták le. M. Attila őrnagyra egy korábban elfogott fegyveres bűnöző tett terhelő vallomást. Állította: a nála talált fegyvert a tiszttől vette. A nyomozás adatai szerint az őrnagy a rendőrség által lefoglalt fegyvereket "dobta illegálisan piacra". Röviddel később egy másik rendőr is előzetes letartóztatásba került.

M. Attila vallomása alapján vonták eljárás alá a napokban K. János bűnügyi igazgatót. Az ezredes ügyvédje lapunknak leszögezte: védence nem ismerte el bűnösségét. Úgy vélte, a terhelő vallomás nem lehet hiteles egy olyan személytől, aki ellen éppen az igazgató kezdeményezése alapján indítottak eljárást. A védő ugyanakkor elismerte, hogy a gyanúsítás ellen tett panaszbeadványukat az illetékes ügyészség elutasította.

(Magyar Hirlap)