A Boros-gyilkosságról közölt információkat az RTL Klub Akták című műsora vasárnap. Az 1998. július 2-án meggyilkolt Boros Tamás ismerősei szerint az elhunytnak magas rangú rendőri kapcsolatai voltak, köztük Sándor István a Központi Bűnüldözési Igazgatóság egyik volt vezetője. A néhai üzletember testőre szerint Boros számos alkalommal öntámadást intézett maga ellen, hogy rendőri védelemben részesüljön.

Mint emlékezetes 1998 július 2-án Budapesten az Aranykéz utcában robbantás áldozatává vált Boros Tamás üzletember. A rendőrség ezen a héten már több alkalommal kiszivárogtatta: tudják ki a tettes. Az elkövetőket a szlovák maffiák között keresik. Az RTL Klub úgy tudja, a rendőrök egy Léván működő szervezet tagjait gyanúsítják az Aranykéz utcai tragédia és több magyarországi leszámolásos merénylet elkövetésével. Ezek szerint ők lőtték le Prisztás Józsefet, és ők robbantották fel Szentendrén Zubovics Gyulát.

1993-ban 900 kg Semtex, plasztik robbanóanyag tűnt el egy gyárból. Az anyag gyári ára kilónként 800 Ft, de a feketepiacon csak kilónként 150 ezer forintért lehet beszerezni. A rendőrök szerint a hét elején Zsolnán megtalált több mint 300 kilogrammnyi Semtex is ebből a fogásból származik, és a fennmaradó rész Magyarországon található. Zsolnán a robbanószerek mellett százezer lőszert és fegyvereket foglaltak le egy volt rendőr lakásán. A sikeres fogást állítólag magyar rendőrök segítették.

Magyarországon több merényletnél is használtak Semtex alapanyaggal készült pokolgépet, az utóbbi két évben azonban a Danubit volt a divat a leszámolásoknál. Boros Tamást is ezzel a robbanóanyaggal ölték meg.

A néhai üzletember és három vétlen járókelő halálát okozó robbantás után egy órával állítólag már 4 szlovák férfit keresett a rendőrség, akiket azonban még a mai napig sem kaptak el. Azonban furcsa tény, de azok, akik a gyanúsítottak körébe kerülnek, előbb-utóbb meghalnak.

Ugyancsak a rendőrség állítja azt, hogy az Aranykéz utcai merénylet után rögtön lezárták a helyszínt, azonban az RTL-nek felvételei vannak, melyek egy órával az eset után készültek, s melyeken nincs lezárva az utca.

Állítólag a gyilkosság után Boros testőreit nem hallgatta ki a rendőrség. Néhány nappal a merénylet előtt a rendőrség visszavonta a vállalkozó rendőri védelmét. A tragédia óta nyilvánosságra került Boros rendőrségen tett és videóra vett vallomása, melyen kijelenti: többszöris meg akarták ölni. Boros ismerőse ezzel ellentétesen azt állítja, hogy az üzletember számos alkalommal öntámadást intézett maga ellen. Ilyen szerinte a híressé vált Attila utcai merénylet, amikor Boros közlekedő autóját számos lövés érte. Az ismerős szerint az áldozat többször kijelentette: sokba kerül neki az, hogy megpróbálják megölni. Minderre állítása szerint azért került sor, hogy igazi rendőri védelmet kapjon.

Egykori testőre szerint Boros magas rangú rendőrökkel tartott kapcsolatot, és rajtuk keresztül érvényesült az üzleti életben. Legfőbb rendőri összeköttetését Papának nevezte Boros, akivel állítólag naponta akár 5-ször is beszélt, és akit minden üzleti útjáról, tárgyalásáról értesített. Az RTL Klubnak nyilatkozó testőr szerint a néhai üzletember gyakran megjegyezte: elég sokba kerül neki ez a kapcsolat. Gyakran találkozott személyesen az irodájában Papával.

Állítólag Boros mások ügyében is szívesen használta Papát, akinek egyszer egy drogkereskedő problémáját kellett az üzletember kérésére megoldania.

A Papaként említett Sándor István - aki a bomba-gyárosként emlegetett Clodo ügyében is nyomozott - ellen számos bejelentés érkezett az utóbbi időben az Ügyészségi Nyomozó Hivatalhoz.

Korábban:

(2000.02.23.)