Bomlik a Fidesz Szombathelyen

A szombathelyi polgármester kizárása és a helyi szervezet elnökének kilépése után két újabb politikus válik ki a szombathelyi Fideszből.

Kugler István azért lépett ki a párt szombathelyi szervezetéből, mert szerinte ott már nem adottak a tisztességes politizálás feltételei. Gátlástalan eszközökkel harcolnak a jobb pozíciókért, miközben a város sorsa már senkit sem érdekel.

Másfél év alatt a Fidesz támogatottsága 50-ről 5 százalékra csökkent Szombathelyen. Kugler István szerint ezt az elvtelen, botrányoktól hangos politizálás okozta. Kugler István azt mondta: "Én azt gondolom, hogy politikai konfliktusokat, politikai zsarolással, fenyegetéssel, névtelen levelek garmadájával, aljas lejáratásra szolgáló pletykákkal, kizárási indítványokkal, egzisztenciális megtámadásokkal nem lehet hosszú távon megoldani."

Hasonló okok miatt lépett ki a városi szervezetből és egyúttal a Fideszből is Gombás Endre. "Ahelyett, hogy tisztázni lehetne bizonyos alapkérdéseket, ehelyett olyan dolgok jutottak tudomásomra, hogy többek között ellenem is kizárási indítványok készülnek. Ebben a fajta stílusú politizálásban én nem kívánok a továbbiakban részt venni."

A két politikus azt mondta, hogy távozásuk közvetlenül nem függ össze a szombathelyi polgármester nyelvvizsga-botrányával. Már csak azért sem, mert szerintük Szabó Gábor nem okozója, hanem áldozata a helyi Fideszen belüli konfliktusoknak.

(RTL KLUB)

Korábban:

(2000. február 28.)