Javul az agyhártyagyulladással kezelt gyermekek állapota Szegeden

Javul annak a két kisgyermeknek az állapota, akiket a múlt hét vége óta agyhártyagyulladás miatt kezelnek a szegedi gyermekklinika intenzív osztályán.

A két kisgyermek - egyikőjük 3 éves, a másik pedig három és fél - a múlt héten csütörtökön, illetve pénteken került súlyos, életveszélyes állapotban a klinikára. A szükséges gyógyszereket és kezeléseket azonnal megkapták, s ezen a héten napról napra jobban érzik magukat - közölte Túri Sándor, a gyermekklinika igazgatója.

Csütörtökön gyakorlatilag befejeződött a két gyermek intenzív osztályos megfigyelése, s a tervek szerint péntektől már mindkettőjüket másik osztályon ápolják tovább.

Az egyik kis beteg lakóhelyén, a Csongrád megyei Kiszomboron a szülők körében komoly riadalmat váltott ki az agyhártyagyulladás híre. A megbetegedést követő napokban sokan nem engedték iskolába és óvodába gyermeküket.

A már-már pánikhangulat miatt összevont szülői értekezleten a háziorvos tájékoztatta az összegyűlteket mindarról, amit a betegségről és a megelőzésről tudni kell. Csütörtökre már enyhült a helybéliek félelme és nyugtalansága. Ez annak is köszönhető, hogy újabb megbetegedés nem történt, sőt még az agyhártyagyulladás gyanúja sem merült fel Kiszomboron az elmúlt napokban.

(MTI)

Korábban:

(2000.02.29.)