Torgyán megfenyegette a demonstrálni kívánó gazdákat

A Földművelésügyi Minisztérium sorozatosan megszegi a törvényt - ez áll abban a petícióban, amelyet a gazdák battonyai nagygyűlése küldött Torgyán Józsefnek. A gazdák szerint az agrártámogatás nem lehet kevesebb, mint a tavalyi, az idén mégis majdnem 10 százalékkal csökkent az összeg.

Bor, búza, békesség helyett szerdán víz, nyomor és demonstrációs hangulat uralkodik Magyarországon - mondta Karsai József, a Demonstrációs Bizottság elnöke. Szerinte a tavalyi megállapodásból szinte semmi sem teljesült. A gazdák ezért az utakra akarnak vonulni.

Torgyán József miniszter azonban kijelentette: aki hitelből vásárolt mezőgazdasági géppel megy demonstrálni, annál megvizsgálják, hogyan vehetik el tőle a támogatást. Az utakra kivonuló traktoroknak és a kombájnoknak felírják a rendszámát és így ellenőrzik. Karsai József, az Országos Demonstrációs Bizottság elnöke kijelentette, hogy nem félnek, mert nincs mitől félniük.

A gazdák szerint Battonya és környéke egyre jobban elszegényedik, az emberek nem tudják fizetni a tartozásokat. A főleg segélyből élő emberek között ötszáz kenyeret osztottak szét.

(RTL KLUB)