"A Magyar Televízió Rt. két vezető munkatársa, Heltai Péter és Belénessy Csaba rádiófrekvencia-pályázati ügyében folytatott vizsgálatában az MTV Rt. elnöke megállapította, hogy egyik esetben sem áll fenn összeférhetetlenség" - közölte Bende Gyöngyi, az MTV Rt. szóvivője közleményben.

Az ismertetés szerint Heltai Péter a pályázat elkészítésében tanácsadóként vett részt, amely sem beosztásával, sem munkakörével nem összeférhetetlen.
"Belénessy Csaba jelenleg érvényben lévő munkaszerződése miatt nem marasztalható el amiatt, hogy felesége és leánya is pályázott és nyert a rádiófrekvencia-pályázaton - tehát összeférhetetlenség nem áll fenn" - olvasható a közleményben.

A két legnagyobb, több mint 2 millió hallgatót elérő főváros környéki regionális frekvencia egyikét az MTV Aktuális című műsorának főszerkesztője, Heltai Péter és a Századvég Alapítvány hírrádiója, az Info Rádió nyerte el. Kollégájának, Belénessy Csabának pedig a felesége és a lánya kapott frekvenciát Pécsett. Belénessy orvos felesége egy egészséggel foglalkozó nonprofit adó tervével nyert.

A vizsgálat célja annak feltárása volt, hogy a televíziósok jelenlegi beosztásával és munkájával összeférhető-e a pályázaton való részvétel.

(MTI)

Korábban:

(2000. február 28.)