Élve temettek el egy 46 éves budapesti asszonyt gyilkosai a Somogy megyei Heresznyén. A példátlan módon elkövetett gyilkossággal egy 26 és egy 28 éves fiatalembert gyanúsítanak, akik a fővárosból csalták Somogyba és ölték meg áldozatukat, hogy megszerezzék annak ingatlanját. A gyanúsítottak egyikét már elfogták, 26 éves társa még szökésben van.

A két fiatalember a XX. kerületben élő nőt tavaly novemberben vitte a Dráva menti határfaluba. A szerencsétlenül járt nő holttestét február 14-én egy épület pincéjében elásva találták meg rendőrök, keresőkutya segítségével. Az orvosszakértői vizsgálat szerint az áldozat halálát "elhúzódó fulladás" okozta, a nőt feltehetően élve temették el.

A nyomozás szerint az elkövetők egyedülálló, főként idős, szellemileg- testileg leépült embereket környékeztek meg, pénzükre és ingatlanjukra pályázva. Feltehetőleg nem ez az egyetlen gyilkosság, amelyet nyereségvágyból követtek el.
Eddig még nem sikerült minden holttestet megtalálni. Egy idős budapesti férfit, akinek folyószámlájáról 12 millió forintot emeltek le, Jászágón láttak utoljára.
Az őrizetben lévő gyanúsított társa jelenleg szökésben van. Egy lila Suzukival közlekedik fegyvere és doberman kutyája társaságában. A BRFK félmillió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.

(Havaria Press)