Bankrablókat fogott egy józsai lakos

Két bankrablót fogott el Andirkó József józsai vállalkozó. K. J. (25) és E. T. (25) másfélmillió forintot zsákmányoltak a Hajdúsági Takarékszövetkezetből. Andirkó a bankban dolgozófeleségére várakozott a parkolóban. Meghallotta az asszony segélykiáltásait, és elcsípte a menekülőket.

Kirabolta a józsai hajdúsági Takarékszövetkezetet két fiatalember. A rablók hétfőn este fél hat után pár perccel léptek be a pénzintézetbe, ahonnan másfélmillió forintot zsákmányoltak.

Andirkóné Füzesi Erika elmondta: este bezárták a pénztárat, és 2,5 millió forintot tettek a páncélszekrénybe. Kolléganőivel, Kerepesi Ferencnével és Pálfi Sándorné kirendeltség-vezetővel már az ajtót zárták, amikor két 25 év körüli férfi rontott rájuk.

- A férfiakon nem volt álarc, ezért először azt hittük, későn érkező ügyfelek - mesélte zaklatottan Andirkóné. - Közölték, hogy fegyverük van, azonnal adjuk oda a bevételt. Betuszkoltak bennünket a pénztár mellé, és kinyittatták a páncélszekrényt. Sikerült egymillió forintot a földre löknöm, azt nem vették észre. Összekötötték a kezem és kivették a maradék másfélmillió forintot a páncélból. Ekkor láttam meg, hogy a férjem már az épület előtt várakozik rám.

A két rabló a pénzzel kifutott az épületből és menekülni próbált. Andirkó József meghallotta az asszonyok segélykiáltásait, és azonnal kapcsolt.

- Kipattantam az autóból és gondolkodás nélkül a rablók után vetettem magam - számolt be a történtekről a férfi. - Száz méter üldözés után rájuk vetettem magam és sikerült mindkettőt egyszerre a földre tepernem.

(Blikk)