Levonulóban az ár a Körösökön

A Fehér-, a Fekete- és a Kettős-Körösön a tetőzés után folytatódott az apadás, a Berettyó, a Sebes-Körös alsó szakasza és a Hármas-Körös viszont továbbra is árad.

Gyulán a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövizig) ügyelete szerint a Fehér-Körösön csökkent az árvízvédelmi készültség, a folyón hétfő este óta másodfokú a védekezés. A Fekete-Körösön (amelyen a hét végén szintén a legsúlyosabb, harmadfokú volt a védekezés) kedden első fokúra mérsékelték a készültséget.

Az árhullám kedden a Kettős-Körös és a Sebes-Körös összefolyásánál tetőzött; a Kettős-Körösön a keddre virradó éjjel másodfokúra csökkentették, a Sebes-Körös alsó szakaszán pedig másodfokúra növelték az árvízvédelmi készültséget. A Berettyón és a Hármas-Körösön első fokú a védekezés. A Hármas-Körösön a következő napokban Gyomán 20-25, Szarvason 30-35 centiméteres áradás várható még.

A Fehér-, a Fekete-, valamint a Kettős-Körös bal és jobb oldali védvonalain több helyen, összesen 7,8 kilométer hosszan talpszivárgást és fakadóvizet észlelt a figyelőszolgálat, ám védelmi beavatkozásra ezeken a helyeken nincs szükség.

(MTI)

Korábban:

(2000. március 14.)