Nem függesztik fel Rapcsák mentelmi jogát

Az Országgyűlés Mentelmi Bizottsága nem függeszti fel Rapcsák András hódmezővásárhelyi országgyűlési képviselő mentelmi jogát. A képviselő ellen rágalmazás és hűtlen kezelés miatt tettek feljelentést korábban.

Az Országgyűlés Mentelmi Bizottsága az általa tárgyalt két ügyben nem javasolja Rapcsák András (Fidesz) mentelmi jogának felfüggesztését - mondta Isépy Tamás (Fidesz) bizottsági elnök.

Rapcsák András ellen a Dél-magyarországi Könyv- és Lapkiadó Vállalat a Délvilág című lapban megjelentek alapján nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt indított eljárást.

Rapcsák másik ügyét - a kisebb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés vétségét - másodszorra tárgyalta a testület, mert februári ülésén, a bizottság fennállása óta először nem tudott az Országgyűlés számára határozati javaslatot megfogalmazni.

Az Országgyűlés elnöke levélben kérte a bizottságot, hogy a politikus ügyét újra tűzze napirendre. A testület négy igen, hét nem szavazattal úgy döntött, hogy az ügyet nem kell újra megvitatnia, így e miatt az ügy miatt sem függesztik fel Rapcsák mentelmi jogát.

A testület egyhangúlag javasolja viszont Szabó Lukács független képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. Szabó is egyetértett a döntéssel. A képviselő ellen két közlekedési szabálysértés miatt indult eljárás.

Korábban: