Nemzetközi kábítószeres banda bukott le az osztrák határon

Nagyszabású kábítószer-kereskedő bandát buktattak le az osztrák hatóságok a burgenlandi-szlovák határon egy macedón távolsági busz átvizsgálásakor.

A buszban 20 kilogramm nagy tisztaságú heroint találtak és foglaltak le a biztonsági hatóságok. Az elkobzott "áru" értéke mintegy 60 millió schilling.

Az akció eredményeképpen Ausztriában, Németországban, Svájcban és Szlovákiában fogtak el bandatagokat. A bécsi rendőröknek a bűnszövetkezet elosztásért felelős vezetőjét is sikerült kézre keríteniük.

A Törökországból származó és Skopjén keresztül szállított kábítószerek elosztó központja Pozsonyban volt. Bécs a szállítmányok átmeneti állomásaként szolgált - számoltak be kedden az osztrák főváros nyomozói.

A nyomozók január végén kaptak fülest, hogy Xhelal P. ismét Bécsben tartózkodik egy kábítószer-szállítmány előkészítése céljából. A férfit - már a repülőtértől kezdve - három napon át megfigyelték. A szállítmányt ezt követően fülelték le. A leopoldstadti illetőségű Isman B. gépkocsivezető korábban rendszeresen vitt buszokat Bécs és Skopje között, mígnem idén január 30-án megtalálták az általa vezetett kétszintes buszban a 20 kilogramm heroint.

A nyomozás még 1999 áprilisában kezdődött, amikor Svájcban két Bécsben lakó macedón férfit fogtak el 10 kilogramm heroinnal. Ugyanezen bűnbanda a tavalyi év elejétől közepéig összesen 25 kilogramm kábítószert vitt Münchenbe és Karlsruhéba.

(MTI)