Nincs veszélyben a betegek ellátása a székesfehérvári kórházban

A helyi tisztiorvosi vizsgálat első megállapításai szerint a betegellátás biztonsága nincs veszélyben, az intézményi átszervezés a betegek ellátását nem sértette a székesfehérvári Szent György Kórházban.

A székesfehérvári kórházban a kardiológiai osztály áttelepítése ügyében kialakult ellentétek okainak, illetve következményeinek vizsgálatára vasárnap kérte fel Gógl Árpád egészségügyi miniszter az országos tisztifőorvost, illetve munkatársait.

Molnár Ilona országos tisztifőorvos a vizsgálattal kapcsolatban elmondta: a tisztiorvosi szolgálatnak abban az esetben kell intézkednie, ha valahol súlyos, vagy tömeges egészségkárosodás lehetősége lépne fel. Közlése szerint a székesfehérvári intézmény szervezeti-működési rendszerének tervezett átalakításával kapcsolatban korábban az intézményből nem érkezett kifogás.

Ezért megvizsgálják, hogy a végrehajtás folyamatában történt-e olyan törés, amely az ott dolgozók ellenállását kiválthatta. Molnár Ilona tájékoztatása szerint az adott esetben tisztiorvosi beavatkozásra csak akkor van szükség, ha a történések a betegellátás biztonságát veszélyeztetik.

(MTI)

Korábban:

(2000. március 12.)