George Robertson, a NATO főtitkára és Orbán Viktor megbeszélést tartott Budapesten. A NATO-főtitkár a Jugoszláviával szomszédos országok kormányfőinek pénteki és szombati budapesti találkozójára érkezett.

Örömmel töltenek el Magyarország csütörtöki döntései a haderőreformról, hiszen rendkívül fontos, hogy a NATO tagországai elég összeget fordítsanak a reformra, s megfelelő módon költsék azt el - mondta pénteken George Robertson, a NATO főtitkára. Orbán Viktor és George Robertson megbeszélést tartott ma Budapesten. Orbán Viktor közölte: a kormány továbbra is eltökélt a haderőreform végrehajtására, s az abból fakadó szociális feszültségekre megoldást talál.

A miniszterelnök szerint nem véletlen, hogy a Jugoszláviával szomszédos országok kormányfőinek pénteki és szombati budapesti találkozójára - amelyre a NATO-főtitkár is érkezett - néhány héttel a stabilitási paktum délkelet-európai újjáépítésről döntő pénzügyi konferenciája előtt kerül sor. Mint elhangzott, a régió egésze számára fontos programokról alakítanak ki közös álláspontot a miniszterelnökök. Milosevics jugoszláv elnöknek azonnal meg kell szüntetnie a Montenegróval szemben bevezetett gazdasági embargót - mondta George Robertson.

(MTI)

Ajánló: