A múlt év májusa és szeptembere között a Malév egy munkatársa mintegy 50 millió forintos összegben, több száz alkalommal alulszámlázott egy utazási iroda felé.

A Mai Nap információját Nagy Viktor, a Malév Rt. charter osztályának vezetője erősített meg. Az osztályvezető szerint a légitársaságot mégsem érte anyagi kár, mivel még tavaly októberében az utazási iroda utólag kifizette a számlák különbözetét.

A "tévedő" munkatárs - aki 12 éve dolgozott a társaságnál - és annak felettese ellen, akinek ellenőriznie kellett volna, sem fegyelmi, sem pedig büntető eljárást sem kezdeményezett a Malév. A két dolgozót bizalomvesztés indoklásával bocsátották el.

Nagy Viktor elmondta: az alulszámlázást az 1999 tavaszán életbe léptetett számlázó monitoring rendszer derítette fel. Egyértelmű, hogy nem elírás történt, mivel a 10-20 ezer forinttól több millió forintig terjedő alulszámlázást több száz alkalommal, ugyanaz a munkatárs, és csak egy utazási irodával szemben követte el.

- Nem kizárható azonban, hogy 1999-et megelőző időszakban is követett el hasonló visszaéléseket a charter osztály munkatársa, ám azt csak egy korábbi időszakot átfogó, nagyon költséges és munkaigényes vizsgálat derítheti ki, amit fontolgat a Malév - hangsúlyozta Nagy Viktor.

Az eset hatására olyan számlázási rendszert alakítottak ki a Malévnál, ami a beépített ellenőrzési pontokon keresztül biztosítja a folyamatos kontrollt.

(MTI)