46 lakót kellett kiköltöztetni kedd éjszaka egy életveszélyessé vált fővárosi társasházból

A főváros XI. kerületében, a Kelenhegyi úton életveszélyessé nyilvánítottak egy 25 műteremlakásos társasházat kedd éjszaka. Az épület fala ugyanis több helyen megrepedt, a vakolat omladozni kezdett. A helyszínelő tűzoltók szerint az épület felújítási munkák során vált ingataggá és emiatt életveszélyessé. A házból kitelepítették mind a 46 lakót, akik közül tizenkettőnek a ferihegyi polgári védelmi bázison adnak szállást.

Kedden késő este riasztották a tűzoltókat Budapest XI. Kerületi Kelenhegyi út 12-14. szám alatti házhoz, mert a 3 szintes épület roskadozni kezdett, és félő volt, hogy összeomlik.

A 25 lakásos épület recsegett-ropogott, megrepedeztek a falai, az ablaküvegek pedig kiestek. A kiérkező tűzoltók megkezdték a ház átfésülését, nehogy véletlenül valaki az életveszélyessé vált épületben maradjon. Személyi sérülés nem történt.

A omladozást valószínűleg az okozta, hogy szigetelési munkák elvégzése miatt túl mélyre ástak a ház alá.

Az épület lakói közül azokat, akik igényelték, a ferihegyi polgári védelmi bázisra szállították, a többiek családoknál kaptak éjszakára szállást. A kilakoltatás összesen 46 személyt érint, közülük 12 lakó kérte, hogy a Ferihegyi út polgári védelmi bázison szállásolják el őket. Az elszállásolás az önkormányzat költségére történik.

A lakók szerda hajnalban személyes tárgyaikat, értékeiket mentették a megroggyant, életveszélyessé vált épületből.

A helyszínre érkezett Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere. A látottak után a főpolgármester közölte: az épület omlásveszély miatt gyakorlatilag lakhatatlanná vált, egy lakásból például már semmit sem lehet kihozni. Hozzáfűzte: a többnyire műteremlakásokból álló ingatlan a kincstári vagyonkezelő tulajdonában van.

A helyszínre sietett Kökényesi Antal, budapesti rendőrfőkapitány és Juhos Katalin, a XI. kerület polgármestere is.

(MTI)

Ajánló:

Kerületi információk, a városrész történelme.