Az FKgP és CSU szorosabbra fűzi kapcsolatait

Torgyán József az FKgP elnöke és Alois Glück, a bajor tartományi parlament CSU-frakciójának vezetője szerdán Székesfehérvárott bejelentette, hogy a Független Kisgazdapárt és a német Keresztényszociális Unió (CSU) még szorosabbra fűzi kapcsolatait.

A bejelentésre az FKgP és a CSU bajor tartományi parlamenti frakció vezetőinek, illetve képviselőinek találkozóját és eszmecseréjét követő sajtótájékoztatón került sor. A két párt barátságát jelentősen erősíti az a tény, hogy azonos értékrendet képviselnek. Alois Glück kifejtette: egész Európa érdeke, hogy minden támogatást megadjon Magyarországnak az Európai Unió felé vezető úton.

Glück szerint Magyarország mind gazdasági mutatói és teljesítménye, mind belpolitikai stabilitása révén nagyon jó helyet foglal el az EU közösségéhez elsőként csatlakozni kívánó országok csoportjában. Alois Glück ígéretet tett hogy, Bajorország és a Keresztényszociális Unió minden támogatást megad a csatlakozáshoz. a továbbiakban elmondta, hogy pártjának és a Független Kisgazdapártnak mind a működést, mind az általuk fontosnak tartott értékrendet illetően sok rokon vonása van.

Torgyán József az FKgP elnöke szerint a két párt közötti együttműködés szorosabbá tétele történelmi szükségszerűség. Az a tény, hogy a két történelmében is sok hasonlóságot felmutató párt vezetősége szorosabbra fonja kapcsolatait, különösen az FKgP számára jelent előnyöket - hangoztatta Torgyán József. "Franz Joseph Strauss eszmeiségét ugyanis mind a pártépítésnél, mint a mezőgazdaság vidékfejlesztéssel való összekötésénél példaértékűnek tartjuk" - tette hozzá.

Az FKgP elnöke kifejtette: a kisgazdapárt elsősorban a nemzetközi kapcsolatok építésében számít a CSU-ra, valamint annak az EU-hoz való csatlakozás során nyújtandó segítségét tartja kiemelkedően fontosnak.

(MTI)