Felfüggesztette a Magyar Szerencsejáték Szövetség elnökségében végzett tevékenységét Viniczai Tibor

Viniczai Tibor, a Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSZSZ) társelnöke felfüggesztette tisztségének gyakorlását a választási kampány időtartamára, illetve képviselői megbízatása lejártáig, amennyiben megválasztják parlamenti képviselőnek. A politikus a Magyar Demokrata Fórum, a Magyar Demokrata Néppárt és a Vállalkozók Pártja színeiben indul Székesfehérvárott az időközi országgyűlési képviselő-választásokon.

Viniczai Tibor nyilatkozatát tisztsége gyakorlásának felfüggesztéséről eljuttatta a szövetséghez, s ezt az elnökség tudomásul vette.

Az MDF-MDNP-Vállalkozók Pártja székesfehérvári képviselőjelöltje ellen - megfogalmazása szerint - suttogó propaganda folyik, hogy rávegyék a visszalépésre az FKGP-Fidesz-jelölt javára. Viniczai Tibor szerint az időközi választás kampányfinisében egyre több rosszindulatú és alaptalan híresztelés lát napvilágot vele kapcsolatban. Azzal próbálják zsarolni az őt támogató köröket, hogy ha nem lép vissza, akkor ismét a parlament elé kerülhet a szerencsejáték-törvény módosítása, amely jelentősen megszigorítaná a játéktermek és -gépek üzemeltetését - mondta. A képviselőjelölt több nyerőgépet gyártó és forgalmazó vállalkozás tulajdonosa, és a szerencsejáték-szövetség társelnöke.

Viniczai Tibor már korábban kijelentette: a támadások miatt megválik minden, a szerencsejátékhoz kötődő vállalkozásától, és nem ragaszkodik társelnöki posztjához sem. A szövetség ugyanis felszólította: politikai pályafutása idejére mondjon le tisztéről.

(MTI)

Korábban:

(2000.02.10.)