A Veszprém Városi Ügyészség vezető ügyésze csütörtökön ismét harminc nappal meghosszabbítja Szabó Gábor, Szombathely fideszes polgármestere ellen közokirat-hamisítás alapos gyanúja miatt indult, majd vádemelési javaslattal befejezett rendőrségi vizsgálat iratainak feldolgozási határidejét - értesült a Népszava.

Az ok: a Legfőbb Ügyészség, mely szintén bekapcsolódott a vizsgálódásba s már másfél hete tanulmányozza a dokumentumokat, még nem fejezte be a munkát. Így egyelőre nem tudni, ejtik-e az ügyet, újabb pótnyomozásra utasítják a rendőrséget vagy vádat emelnek.

Mint ismert: Szabó Gábor szombathelyi polgármester ellen egy névtelen feljelentés alapján tavaly nyáron indult rendőrségi vizsgálat annak kiderítésére, hogy doktori címének megszerzéséhez hamis nyelvvizsga-bizonyítványt használt-e fel.

A Veszprém Városi Rendőrkapitányság tavaly év végén vádemelési javaslattal küldte el az ügy dokumentumait a Veszprém Városi Ügyészségnek. A város vezető ügyésze azonban pótnyomozásra utasította a rendőrséget. Az újabb vizsgálat is vádemelési javaslattal zárult.

(Népszava)