Várhatóan elmarad az agrárdemonstráció

A szervezők az árvíz-helyzetre való tekintettel fel akaják függeszteni a jövő hétre tervezett agrárdemonstrációt . Az útlezárási akciók helyett a gazdák az árvízsújtotta területeken fognak segíteni.

Nagy Tamás, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) elnöke vasárnap elmondta: a szervezők fel akaják függeszteni a jövő hétre tervezett agrárdemonstrációt az ország egyes térségeiben uralkodó katasztrófa- és veszélyhelyzet
elhárításáig. A javaslatot hétfő reggel tárgyalja meg a demonstrációt előkészítő bizottság. A testület az előzetes jelzések alapján várhatóan egyetért majd a kezdeményezéssel.

Nagy Tamás arra kéri a katasztrófa sújtotta térségekben a demonstrációt helyeslőket, hogy vegyék fel a kapcsolatot az árvízvédelmi koordinációs hatóságokkal. Ahol ez szükséges és lehetséges, az útelzárási akciók helyett, az arra alkalmas járművekkel működjenek közre az árvízkárok helyreállításában, a mentésben és a veszélyhelyzet elhárításában

Nagy Tamás ugyanakkor elmondta, hogy a helyzet normalizálódását követően a demonstrációt megtartják.

A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter azon kijelentésére, hogy nem akar vele tárgyalóasztalhoz ülni, a MOSZ elnöke nem akart reagálni. Nagy szerint sokkal fontosabb a veszélyhelyzet elhárítása, mint az, hogy egy miniszter kivel hajlandó tárgyalni és kivel nem.

(MTI)

Korábban:

(2000. április 9.)