Az MSZP felhívta a kisgazdapártot, hogy ne Torgyán József pártelnök-minisztert jelölje a legfőbb közjogi méltóság posztjára. A kisgazdák ezt a bejelentést pártjuk belügyeibe történő durva beavatkozásként értékelik.

Kovács László szocialista frakcióvezető pártja nevében felszólította Torgyán Józsefet is, hogy ha pártja mégis az ő jelölését fontolgatná, hárítsa el azt, mert a "demokráciára való érzéketlensége" alkalmatlanná teszi a tisztség betöltésére.

''Felszólítjuk a kormánykoalíció legnagyobb pártját is, hogy ha mégis megtörténne a jelölés, és azt Torgyán József nem hárítaná el, akkor éljen vétójogával'' - közölte Kovács László.

Horváth Béla, az FKGP elnöki kabinetjének vezetője szerint Kovács László durván beavatkozott a Független Kisgazdapárt belügyeibe, amikor az államfő jelölésével kapcsolatban utasításokat akart adni.

''Többpárti demokráciában megengedhetetlen ez a magatartás, amelyet csak visszautasítani lehet'' - fogalmazott a politikus. Hozzátette: április 29-én "egy demokratikus párt demokratikusan megválasztott küldöttei állítanak majd államfőjelöltet", ezért különösen elfogadhatatlan az a mód és forma, ahogyan Kovács László ebben e témában megnyilatkozott.


(MTI)

Ajánló:

Hírek a pártról, alapszabály, digitál szegfű a párt oldalán.

Korábban:

(2000.01.07.)