Lövöldözéssel, egy rendőr megsebesítésével hívta fel magára ismét a figyelmet szerdán Miskolcon a borsodi rendőrök által hónapok óta keresett bűnöző páros - egy férfi és egy nő.

Az eset a belvárosban történt délután fél ötkor. Az autós bűnözők egy fehér Volkswagen Golf kocsival a Gömöri felüljáró előtti útkereszteződésben a piros lámpánál robogtak át, majd - miután a rendőrjárőr autóval üldözőbe vette őket - menekülés közben összeütköztek egy autóbusszal. Ekkor kiugrottak az autóból, a férfi pisztolyt rántott, s a rendőrökre több lövést adott le. Az egyik golyó eltalált egy járőr kocsiban ülő rendőrt. Őt kórházba szállították.

Erről Molnár Ferenc őrnagy, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletének vezetője elmondta, hogy az üldözőbe vett kocsiból egy férfi és egy nő ugrott ki, akiknek személyleírása pontosan ráillik arra a párra, amely több fegyveres autórablást követtek el Miskolcon az utóbbi négy hónap során.

A helyszínről a pár futva elmenekült. A rendőrség lezárta a Miskolcról kivezető utakat, valamennyi autót ellenőriznek. Ugyancsak fokozott ellenőrzés van a miskolci pályaudvarokon és a belvárosban.

A sérült autóban két személyazonossági igazolványt találtak. Az egyik Szaniszló József, 1975-ben született férfié, anyja neve Devera Mária, lakása Miskolc, Bocskai utca 4. A nő igazolványában Tóth Andrea név szerepel.

A rendőrség szerint valószínűleg fiktív, lopott igazolványokról van szó, azonban a beléjük ragasztott fényképek minden bizonnyal a veszélyes bűnözőkről készültek. A rendőrség a lakosság segítségét kéri. A nyomravezetőnek 500 ezer forint díjat tőztek ki. A jutalomösszeg az előző gépkocsi rablások után ígért díjakkal együtt már másfél millió forintot tesz ki.

A rendőrség kéri, hogy aki érdemleges információval rendelkezik a párról, jelentkezzék személyesen a főkapitányság miskolci, Zsolcai kapui épületében, vagy a főkapitányság bármely telefonszámán, illetve bármelyik rendőrnél.

A rendőrség figyelmeztet, ha valaki felismeri őket, ne próbálkozzék elfogásukkal, mert fegyver van náluk és azt gátlástalanul használják is.

(HavariaPress)

(MTI)