Nagy Ferenc József, az FKgP volt elnöke szerint az egykori kisgazda 36-ok a Legfelsőbb Bíróság írásos ítéletének ismeretében lépéseket tesznek a Független Kisgazdapárt normális működésének helyreállítása érdekében.

Nagy Ferenc József arra reagált, hogy a Legfelsőbb Bíróság jogerőre emelte az 1992. január 11-i kisgazda nagyválasztmány három, ezt követően pedig nyolc képviselőt kizáró határozatának megsemmisítését.

Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság főtitkára elmondta: a legfőbb bírói fórum helybenhagyta a kisgazda nagyválasztmány 1992-es határozatainak megsemmisítését kimondó ítélet több rendelkezését, de a pernek nem volt tárgya az FKgP elnökének legitimitása.

Nagy Ferenc József - akit 1992-ben Torgyán József követett a Független Kisgazdapárt élén - úgy nyilatkozott: az akkori frakcióból kilépő 36 képviselő közül ma, tudomása szerint, körülbelül 25-en kívánnak részt vállalni a munkában, ám országosan - becslése szerint - 10 ezerre tehető az 1992-es vezetőváltás után kizártak száma.

- Felelősségem tudatában kijelenthetem, hogy Torgyán József budapesti elnökké, országos társelnökké, majd pártelnökké választása törvénytelen és puccsszerű volt - fogalmazott az FKgP-ből 1992-ben kizárt politikus.

(MTI)