Életveszélyt okozó testi sértés miatt indított eljárást az ügyészség két rendőr ellen

Eljárást indított a Békés Megyei Ügyészség nyomozóhivatala két sarkadi rendőr ellen. A rendőrök a városi kapitányság épületében kihallgattak egy lopással gyanúsított fiatalembert. A gyanúsított férfi a kihallgatás után azt állította, hogy a rendőrök megverték. A fiatalember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy ki kellett venni a teljesen szétroncsolódott lépét.

A sarkadi fiatalembert lopás gyanúja miatt állították elő múlt csütörtökön a rendőrök. A súlyos, maradandó fogyatékosságot szerző fiatalember állítása szerint a két rendőr - egy zászlós és egy őrmester - a kihallgatás során megverte.

A sértett másnap orvoshoz ment, aki a megyei kórházba utalta. A kórházban azonnal ki kellett venni a férfi teljesen szétroncsolódott lépét.

A megyei ügyészségi nyomozók eljárása nyomán derül majd ki, hogy minek minősül a két rendőr tette: társtettesként életveszélyt okozó testi sértés bűntette mellett kényszervallatás, vagy hivatali eljárásban elkövetett bántalmazás miatt kell felelniük - közölte Kovács László békés megyei főügyész.

(MTI)