A Föld napja alkalmából kerékpáros felvonulást tartott a Városi Biciklizés Barátai Egyesület, valamint a Levegő Munkacsoport.

A Városligetből induló mintegy 200 kerékpáros petíciókat adott át a Környezetvédelmi, az Egészségügyi, valamint a Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztériumban.

A környezetvédelmi minisztérium épülete előtt a miniszter helyett Skultéty Sándor közigazgatási államtitkár fogadta a demonstrálókat.

Az Egészségügyi Minisztériumban a tárca vezetői közül senki sem fogadta a kerékpáros felvonulás résztvevőit. A petíciót csak a minisztérium ügyeletes munkatársának sikerült átadni.

A közlekedési tárcánál az ugyancsak kerékpárral érkező Katona Kálmán miniszter fogadta a demonstrálókat. Elmondta: támogatja azokat az intézkedéseket, melyek hozzájárulnak az egészségesebb környezethez, a környezetet kevéssé szennyező közlekedéshez. Szólt arról is: a minisztériumban a környezetvédelemmel foglalkozó osztályt hoztak létre.

Mivel a tárca dolgozói közül többen jelezték, hogy kerékpárral kívánnak munkahelyükre járni, az épületben kerékpár-tárolót alakítanak ki. A miniszter a Balaton körüli kerékpárút megépítését is fontosnak nevezete.

(MTI)

Ajánló:

A kerékpárt mint ideális közlekedési eszközt propagáló egyesület