A jövő évi népszámlálás előkészületeiről tájékoztatta az Országgyűlés Gazdasági Bizottságát kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnöke. Mellár Tamás szerint minden a terv szerint halad, és ezt támasztja alá az is, hogy a kabinet kedden elfogadta a népszámlálásra vonatkozó törvény végrehajtásáról rendelkező határozatot.

Áprilisban befejeződött az általános mezőgazdasági összeírás első fázisa, amely az előzetes eredmények alapján sikeres volt ? közölte Mellár Tamás, a KSH elnöke. A társadalom jól fogadta az összeírást - a KSH 74 ezer kérdezőbiztosa 2 millió háztartást keresett fel - a válaszadási arány 95 százalék fölött volt.

A hivatal júniusban 1 százalékos reprezentatív minta alapján előzetes adatokat már nyilvánosságra hoz a mezőgazdasági összeírásról, a végleges adatokat pedig szeptemberben közli.

A KSH elnöke kifejtette: hasonlóan az elmúlt évhez, az idén is október 15-e előtt megjelentetik az 1999. évi országos statisztikai évkönyvet, amellyel egy időben hozzák nyilvánosságra a megyei kiadványokat is.

(MTI)

Ajánló:

A legfrissebb adatok hazánkról.