Lángra lobbant egy illegális szeszfőzde hétfő hajnalban Miskolcon. A tulaj utáni nyomozás során a rendőrök egy másik ugyancsak törvénytelenül működő pálinkafőzdére bukkantak.

A lángok a tűzoltó-parancsnokságtól alig kétszáz méterre, a Szent László utca egyik családi házának melléképületében lobbantak fel eddig ismeretlen okból. Az oltási munkálatok után a helyszínen megjelentek a rendőrök is, ők értesítették a vámosokat, miután felfedezték, hogy a kiégett helyiség egy zug-pálinkafőzdét rejt. A családi ház tulajdonosa a tűz keletkezésekor nem volt otthon, de némi segítséggel épp akkor találták meg, amikor társaival palackozott pálinkát és Hubertus italokat rámolt egy mikrobuszba.

A Miskolc belvárosában található épület alapos átkutatása során a fináncok a ház alatti garázsban egy másik, szintén illegális szeszfőzdére bukkantak. Ezúttal bűnjel is akadt bőven, egy hatalmas tartály 6000 liter cukorcefrét rejtett, de jócskán találtak különféle aromákat is. Az épület tulajdonosa az 1990-ben életbe lépett jövedéki törvény megjelenéséig legálisan főzte a szeszt.

(HavariaPress)

Ajánló: