Korrupt fővárosi közterület-felügyelőket vettek őrizetbe

Hivatali vesztegetés alapos gyanúja miatt a rendőrség pénteken őrizetbe vett két fővárosi közterület-felügyelőt.

Danielisz Béla, a Fővárosi Közgyűlés városrendészeti bizottságának elnöke elmondta, hogy értesülése szerint a felügyelőket akkor fogta el a rendőrség szervezett bűnözés elleni részlege, miután egy óbudai vendéglőstől átvettek 5 ezer forintot. A megjelölt pénz ugyanis bizonyíthatóan nyomot hagyott a felügyelők kezén, ruházatán.

A bizottsági elnök úgy tudja, hogy a felügyelők azt ígérték a vendéglősnek, hogy ellenszolgáltatás fejében nem kell közterület-foglalási díjat fizetnie. A vendéglős azt követően jelentkezett a rendőröknél, amikor a felügyelők a díjat 5 ezerről 10 ezer forintra emelték.

Danielisz Béla nem tartja kizártnak, hogy a két közterület-felügyelő éppen pénzbeszedő körúton járt. Vélekedése szerint erre utal ugyanis a ruházatuk átvizsgálásakor náluk talált 60 ezer forint. A bizottsági elnök leszögezte, hogy szigorú fellépést várnak a közterület-felügyelet nemrég kinevezett igazgatójától a korrupt közterület-felügyelőkkel szemben.

Mivel a felügyelők januártól köztisztviselőnek minősülnek akár öt évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság.

(MTI)

Ajánló: