A rendőrség szerint a Miamiban nemrég letartóztatott, az alvilág pénztárosaként ismert Kisbandi a 90-es évek közepén egy takarékpénztárt akart alapítani, amihez befektetőket keresett és talált is. Több mint 2 millió dollárt gyűjtött össze. A pénzt gyémánt- ereskedelembe fektette, azonban a gyémántszállítmány soha nem érkezett meg Magyarországra. Kisbandi ezután elmenekült Floridába.

Kisbandika összesen közel 2 millió dollárt kért kölcsön különböző üzletemberektől. A befektetők között volt színész, sőt híres focista is. Úgy tudjuk, hogy egy takarékpénztárt szeretett volna alapítani, ez a terve azonban meghiúsult. Üzlettársa volt ebben a két üzletben az 1996-ban meggyilkolt Prisztás József, és Seres Zoltán is, akivel 1998-ban géppisztolysorozat végzett. Mindezt a rendőrök is megerősítik.

Garamvölgyi László az ORFK ezredese azt mondta: "Pénzintézeti jogosultságot nem kaptak. Az egy más kérdés, hogy nyilvánvalóan nagyon sok információt várunk a kihallgatástól."

Hogy a pénz mégis forogjon, Kisbandika egy izraeli orosz férfinak adta oda az összegyűjtött milliókat. A mesés üzlet szerint a befektetett 2 millió dollár, azaz 96-os árfolyamon több mint 300 millió forint után, 6 millió dollárt, azaz több mint 1 milliárd forintot kapott volna vissza Kisbandi. A rendőrök elképzelhetőnek tartják, hogy az üzlet nem olajról szólt, mint ahogy korábban gyanították, hanem gyémántról.

Az FBI feltehetőleg 2 hónapon belül kiadja a magyar rendőrségnek Kisbandit. A nyomozók nem titkoltan abban bíznak, hogy kiderülhet, kik követték el a korábbi évek leszámolásos merényleteit.

(RTL KLUB)