Politikai hovatartozása demonstrálására belépett a Fideszbe Pálinkás József akadémikus, az Oktatási Minisztérium politikai államtitkára.

Pósán László országgyűlési képviselő, a Fidesz debreceni szervezete elnöke szerint Pálinkás József felvételét hivatalosan pénteken regisztrálja az összeülő városi szervezet.

Pálinkás József elmondta, hogy 1989 és 1996 között az MDF-ben politizált. 1996-ban az MDF-Fidesz szövetséget szorgalmazta, majd amikor a demokrata fórum kettészakadt, a Magyar Demokrata Néppártba (MDNP-be) lépett be.

Az akadémikus, aki a Debreceni Egyetem (DE) fizikus professzora, arról is beszélt, hogy a Professzorok Batthyány Köre - melynek tagja - 1998-ban összefogást sürgetett a polgári erők győzelme érdekében, s rögzítették, hogy a polgári erőknek egy erős pártra van szüksége. Ő maga úgy értékelte, hogy az MDNP politikája lényegesen nem különbözik a Fideszétől, ám léte éppen nem az erők összpontosítását szolgálja, ezért egy éve kilépett az MDNP-ből.

Pálinkás József most ismét úgy látja, hogy a polgári pártok összefogására van szükség annak érdekében, hogy a polgári oldal legerősebb pártja, a Fidesz 2002-ben ismét megnyerje a választásokat.

- Azzal, hogy belépek a Fideszbe, világos üzenetet akarok küldeni mindazoknak, akikkel az elmúlt tíz esztendőben politikai kapcsolatba kerültem - mondta Pálinkás József.

(MTI)

Ajánló: