A rendőrség jelenlegi álláspontja szerint nincs összefüggés a múlt péntekre virradóra, a budapesti Galamb utcában, illetve a csütörtökön hajnalban, a Páva utcában történt robbantás között.

A IX. kerületi Páva utcában csütörtökön 1 óra 40 perc körül robbantottak fel ismeretlen tettesek egy Mercedes típusú gépkocsit. Személyi sérülés nem történt, és a többi parkoló autóban sem keletkezett komoly kár.

Az V. kerületi, Galamb utcai esetnél a robbanószerkezet egy Mazda 121 típusú személygépkocsi alatt robbant fel a múlt pénteken, nem sokkal hajnali kettő óra előtt. A detonáció következtében három személyautó kiégett, további kettő megrongálódott és betört több üzlet kirakata is.

Samu Attila, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke a csütörtök hajnali eseményről elmondta: nem tud arról, hogy a Páva utcai robbantásnak lenne szemtanúja. Feltételezhetően az úgynevezett Molotov-koktélt a tetőablakon keresztül tették az autóba.

A Galamb utcai esettel kapcsolatban közölte: a rendőrség a rendelkezésére álló összes bizonyítási, felderítési eszközt igénybe veszi. A tanúkihallgatások még tartanak, illetve megkezdődött azok kiértékelése. Mivel a szakértői jelentés még nem készült el, a sajtófőnök nem erősítette meg, én nem cáfolta azt a lapinformációt, hogy a Galamb utcai eset kapcsán a rendőrség lefoglalt egy, a a robbantás előtti napokban titokban rögzített, üzletemberekről készült videofelvételt, illetve hogy a robbanószerkezet hasonlítana a szlovák alvilág által használt pokolgépekhez.

(MTI)