Az osztrák hatóságok péntek délelőtt a hegyeshalmi határállomáson átadták a magyar nyomozószerveknek a nemzetközi elfogatóparancs alapján február 18-án, Bécsben elfogott O. Nagy Imrét. Az Ybl Bank hűtlen kezelés miatt elítélt egykori vezetőjére két és fél év börtön vár, amiért orvosi kezelés miatt megszakította 4 éves börtönbüntetését, majd gyógyulása után megszökött.

Az osztrák hatóságok péntek délelőtt a hegyeshalmi határállomáson átadták a magyar nyomozószerveknek a nemzetközi elfogatóparancs alapján február 18-án, Bécsben elfogott O. Nagy Imrét.

A sajtó nem tudósíthatott az eseményről, de HavariaPress megtudta, hogy az Ybl Bank egykori - két és félmilliárd forintos kárt okozó - vezetőjét furgonnal szállították a magyar határig, ahonnan szigorú biztonsági körülmények között, egy sötétített ablakú mikrobusz vitte tovább Budapestre.

A Fővárosi Bíróság 1996-ban nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette, valamint magánokirat-hamisítás vétsége miatt négy év börtönbüntetésre ítélte O. Nagyot, amelynek letöltését meg is kezdte. Alig egy év múlva kórházi kezelésre engedték ki, de gyógyulása után nem ment vissza a börtönbe. Az elfogott bankárnak még több mint két és fél év letöltendő börtönbüntetése van hátra, ezért az egyik fővárosi büntetés-végrehajtási intézetbe szállítják.

(HavariaPress)

Ajánló:

Ön tudja, hogy melyik bankár után nyomoz a rendőrség, és melyik ült már börtönben? Töltse ki az [*****] kvízét!

Korábban:

(2000.07.04.)