Megműtötték pénteken délelőtt a Merényi Gusztáv Kórházban azt a 24 éves fiatalembert, aki kedden éjjel szenvedett súlyos sérülést az Oktogonnál történt lövöldözésben. A beteg már túl van a közvetlen életveszélyen. A tragédia másik sérültjének állapota továbbra is életveszélyes. Az Oktogonnál található McDonald's gyorsétteremnél szerdára virradóan lövöldöző B. Zsolt négy fiatalembert sebesített meg, akik közül kettő belehalt sérüléseibe.

A személyiségi jogok védelme miatt a 24 éves fiatalember kezelőorvosa arról nem adhatott tájékoztatást, hogy milyen beavatkozást végeztek.

Az újpesti Árpád Kórházban súlyos hasi sérülésekkel kezelt 17 éves budapesti fiatalember állapota továbbra is életveszélyes. A sérült nincs eszméleténél, géppel kell lélegeztetni, azonban a beteg állapota a beszállítás óta stabilizálódott.

A 25 éves B.Zsolt kedd éjszaka az Oktogonon, a McDonald´s-ban három fiatalemberre lőtt rá, majd az utcán még egy fiút lőtt hasba. Az áldozatok közül szerdán hajnalban egy 22 éves fiatalember belehalt sérülésébe, majd csütörtökre virradóan az Országos Traumatológia (Baleseti) Intézetben a lövöldözés második súlyos sérültje is életét vesztette.

A Budai Központi Kerületi Bíróság csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezte B. Zsoltot. A bíróság - első körben - 30 napra rendelte el a gyanúsított előzetes fogva tartását. Ha a vizsgálat arra a következtetésre jut, hogy a gyanúsított büntetőjogilag cselekvőképes volt a lövöldözés idején, akkor tettéért akár életfogytiglani szabadságvesztést is kaphat a bíróságtól.

(MTI)

Korábban:

(2000.07.05.)