Elárverezik csütörtökön a békéscsabai belvárosi katolikus egyházközség ingóságait. Az árverésre Guliga György volt békéscsabai plébános által felvett és máig visszafizetetlen több tízmillió forintos tartozás miatt kerül sor. Az árverezési listán többek között Szűz Mária-kép, antik iróasztal, és fénymásoló szerepel.

A kikiáltási áron mintegy négymillió forintot érő bútorokat már kihordták a plébániából. A századfordulós épület szinte teljesen kiürült. A csabai plébánia bútorainak a zöme a múlt század végén készült. A legértékesebb a barokk étkezőgarnitúra és a csillár, de antik és faragott ruhásszekrények, aranyozott barokk keretbe foglalt Szűz Mária-kép, antik íróasztal karfás székekkel szintén szerepel a nem mindennapi árverezési listán.

Július 13-án a csabai plébánia újabb keletű ingóságait is dobra verik: egy IFA tehergépkocsi, egy fénymásoló, egy faxos telefonkészülék, egy számítógép és egy falióra is kalapács alá kerül az árverésen.

Az érdeklődők szerdán az egyházközségi kultúrotthonban megnézhetik a kalapács alá kerülő ingóságokat. Az árverés csütörtökön reggel nyolckor kezdődik.

(MTI)