Üzletszerű kábítószer-terjesztés gyanúja miatt a bíróság péntek délután előzetes letartóztatásba helyezte a Miskolci Rendőrkapitányság tavaly decemberben még aktív nyomozóját.

Sz. Józsefre az az O. László tett terhelő vallomást, akit a rendőrök kedden délután a fővárosban fogtak el. A nyomozás megállapította, hogy mindketten főszereplők voltak abban a száznál több gyanúsítottat felsorakoztató, szerteágazó narkóügyben, amely tavaly év végén jutott a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei detektívek tudomására.

Az abban az időben még bűnügyi nyomozóként dolgozó férfi neve már akkor felmerült a lehetséges elkövetők között, de kevés volt ellene a bizonyíték. Az ugyancsak kedden elfogott, fegyveres rablás miatt három éve körözött P. Tibor vallomásából kiderült, hogy O. László és a csendestársként közreműködő nyomozó közösen finanszírozták a kábítószer-vásárlást, de a kábítószert kizárólag O. vásárolta P.-től. Az eladást alvállalkozókra bízták, akik megyeszerte terítették a narkót, majd Sz. és O. megosztoztak a hasznon.

(HavariaPress)